
Medzi základné funkcie dýchania, jedla a pitia, sú základným predpokladom nielen pre naše existencie, ale sú nevyhnutné pre telo je pokračujúce práce na výrobu energie a obnovu buniek.
Avšak, tieto životodarný akcie príde na cenu!
Každý deň sme bombardovaní s voľnými radikálmi vo vzduchu, ktorý dýchame, jedlo, ktoré jeme a vode, ktorú pijeme. Subjekt takisto prirodzene produkuje voľné radikály z Aktu o bývaní a výrobu energie.
Voľné radikály spôsobujú oxidačné poškodenia nášho tela, orgánov a buniek. Poškodené bunky stratí alebo znižuje jej schopnosť plniť svoje špecifické funkcie. To spôsobuje mnoho rôznych zdravotných problémov a je priamo spojená s chorobou a chronických ochorení ako je rakovina, artritída, ochorenia srdca a skutočný proces starnutia samo o sebe.
Čerstvé ovocie a bobule obsahujú celý rad antioxidantov, z ktorých každá sa špecifickou funkciou, neutralizačných, opravy, znížiť alebo zabrániť ďalšiemu poškodeniu voľnými radikálmi do bunky & tkanív.
OPC + poskytuje výkonnú kombináciu účinných látok, ktoré stanovuje super voľné radikály vplyv, väčší ako jednotlivé diely by mohli poskytnúť samostatne.
OPC + Výhody
OPC + pomáha zvrátiť fyzické známky starnutia, zvyšujú prietok krvi a obehu, a bojovať proti stresu a únave. OPC sa používa k pomalému postupu príznakov a mierniť bolesť takých chorôb ako kŕčové žily, cukrovku a roztrúsená skleróza. OPC dokonca je známe, že pomáhajú pacientom s ADHD a CMP obetí.
Aj v prípade, že nemáte žiadne vážne choroby, alebo v súčasnej dobe udržiavať zdravý životný štýl, nikto nie je imúnny voči ničivú silu voľných radikálov a oxidácii. Existuje viac ako 60.000 známych toxínov vo vode, ktorú pijeme, a vzduch, ktorý dýchame. Užívanie OPC antioxidanty pravidelne po celý život môže byť prínosom.
Zdravotné prínosy OPC môže zastaviť nástup degeneratívnych chorôb, udržuje mladistvý vzhľad, a podstatne zvýšiť svoje životnosti. Stručne povedané, môžete OPC pomôžu žiť zdravšie dlhšiu životnosť.
OPC nebol prominentnú vystupoval vo výskume rakoviny, pretože sa zistilo, že ohromne pozitívne účinky na kardiovaskulárny a pohybového aparátu zdravie. Jeho potenciál chemopreventivní vlastnosti sú v súčasnosti predmetom preskúmania z dôvodu obnoveného záujmu o flavonoidy ako chemopreventivní agenti. Kľúčové výskum zahŕňa nasledujúce:
Huynh, et al. Ukázali, že Pycnogenol ® inhibuje dusík-obsahovať zlúčeniny z spôsobujúce rakovinu v gastro-trakte potkanov. Dusíkatých zlúčenín je známe, že zvýšenie rizika pre človeka i pre črevá a pľúc.
Nelson, et al. Zistil, že Pycnogenol ® chránených DNA jednolôžkových a dvojlôžkových pramene od lámanie v prítomnosti kyslíka voľných radikálov druhov. Toto poškodenie genetického materiálu je myšlienka byť možný faktor v karcinogenéze (vytvorenie rakoviny).
Jang, et al. Preskúma vlastnosti chemických trans-Resveratrol (alebo Resveretrol), našiel nedávno na červenom víne a kože hrozna. Rakovina štúdium na University of Illinois našiel Resveratrol zabrániť rakovine spustenie v prípade normálnych buniek, sa zastavil už rakovinové bunky z pestovania, a spôsobil už rakovinové bunky vrátiť späť do normálu.
Hroznový koža obsahuje najvyššie množstvo Resveratrol z viac ako 1000 rastlín študoval. OPC v EIF pochádza z červených hrozna vypestovaného vo Rhone Valley vo Francúzsku, ktoré majú relatívne vyšší obsah resveratrolu.
Prosím, majte na pamäti, Resveratrol bol testovaný v kultivovaných buniek z myší s indukovanou rakovinou, tam boli žiadne štúdie u ľudí. To neznamená, Resveratrol nebojuje s rakovinou, ale ako dnes, realisticky vzaté, tam je viac dôkaz na podporu jeho úlohu pri znižovaní srdcových chorôb než rakoviny. Resveratrol bráni zhlukovaniu krvných doštičiek - ďalší dôvod, alebo ospravedlnenie piť červené víno! Epidemiologické štúdie však existuje silný dôkaz pre zníženie rizika ako rakoviny a srdcových chorôb v populáciách spotrebou vyššie ako normálne množstvo červeného vína na dennej báze (2-4 poháre denne).
OPC + Dodávka systému
Keď jete alebo pijete, alebo ak ste užili doplnky v pilulkách podobe, musí žalúdok pripraviť body pre správne vstrebávanie do tenkého čreva.
V reakcii na príchod potravín, žliaz prítomný v sliznici žalúdka uvoľňovať určité tráviace enzýmy, ktoré rozkladajú potraviny na menšie, ľahšie sa trávi fragmenty. Riešením je odkazoval sa na ako bytia v "Iso-Osmotic štátu". Len v tomto stave bude žalúdka uvoľnenie jeho obsah do tenkého čreva, kde trávenie tukov, bielkovín a sacharidov obsiahnutých v potravinách ste konzumujú koná.
Výsledné vyrobené živiny sú absorbované cez sliznicu tenkého čreva a prenesené do krvného riečišťa. To môže trvať jeden až štyri hodina pre žalúdok, aby prepustila vhodné kyselín alebo zásad na vytvorenie tohto "Iso-Osmotic štátu". To má za následok vyšší faktor riedenia a nižšie koncentrácie živín, ktoré budú adsorbované do krvného obehu.
Ak chcete zlúčenina tento problém ešte veľa ľudí má obmedzenú schopnosť absorbovať živiny. To platí najmä pre ľudí, ktorí sú už teraz nejaký druh zdravotného problému, sú pod emocionálny stres, alebo ktorí sú jednoducho "starnú" a telo nefunguje tak efektívne, ako to kedysi robil.
Hlavnú nevýhodu pilulky alebo kapsule je, že väčšina, ak nie všetky, obsahovať plnivá, nátery, spojiva alebo umelé farby , ktoré môžu túto jedna-čtyřihodina obdobia i dlhšie alebo ešte niečo horšie - spôsobiť, že niektoré prášky prejsť rovno cez bez tráviť na všetkých !
S OPC + dostávate jeden z najviac živín výrobkov obohatených sú dnes k dispozícii s "SUPERIOR nosičov". OPC + pridanej do vody a vziať na prázdny žalúdok umožňuje, aby sa zmenil na "ISO-Osmotic" štát počas 5-10 minút skôr než hodiny!
Vzhľadom na minimálny čas v žalúdku so zvýšenou expozíciou tráviace šťavy, vyššie percento živín sú k dispozícii pre absorpciu vedie k maximálnej hodnoty doručovanie živín do krvného obehu.
OPC + Hodnota ORAC
ORAC (kyslíkových radikálov Absorbancia Capacity) je meranie vyvinula Národný inštitút pre starnutie v National Institutes of Health (NIH). Táto vyššia ORAC hodnotou, schopnejší, že jedlo je ničí voľné radikály, a tým spomaľuje proces starnutia a ďalším chorobám. USDA odporúča príjem asi 5000 jednotiek ORAC deň, pre dosiahnutie optimálneho zdravia dávok, bohužiaľ, priemerný človek získava len asi 20% -25% tejto odporúčanej dávky v jeho alebo jej denná spotreba potravín.
ORAC nám poskytuje metódu merania celkovej antioxidačné silu potravín a doplnkov. Antioxidanty sú nevyhnutné pre dobrý zdravotný stav, najmä s ohľadom na starnutie a starobu súvisiace poruchy. Vedci zistili, že fytochemikálie, vrátane antioxidantov, zvýšenie našej odolnosti voči chorobám a posilniť imunitu. Preto odporúčanie 5-9 porcií ovocia a zeleniny každý deň.
Jednoducho povedané, čím vyššia ORAC hodnotu potravín viac antioxidant moc obsahuje. zameranie na "potraviny" je významná ako vedci zistili, že antioxidanty sú najúčinnejšie, keď dostala od celého jedla.
Štúdie ukazujú, že priemerný človek dostane len asi 1200 ORAC jednotiek denne od 3 porcií ovocia a zeleniny. Avšak 3.000 do 5.000 ORAC jednotiek na deň, musí mať významný vplyv na plazmatické a tkanivové antioxidačné kapacity.
ORAC hodnota na 100 g rôznych potravín
kakaové bôby, kakaového prášku a horkej čokolády majú veľmi vysoké hodnoty ORAC
Čučoriedky - 8700
-5300 Maliny
brusnice -5200
Čerešne -4700
Vlašské orechy - 3400
Sušené slivky - 3200
mliečnej čokolády - 1700
Mandle - 1300
hrozienka - 1200
OPC + má hodnotu ORAC na 7.092 za deň!
OPC + Prísady
Čo je Acai Berry?
Acai Berry (AH-povzdych-EE), bol oslavovaný ako "číslo 1 jedlo Super vo svete", a je pozbieraná z hlbín dažďových pralesov v Brazílii, ktoré ľuďom, ktorí boli using ono po tisíce rokov.
Acai má všetko, čo potrebujete: Vitamín B1, B2, B3, vitamín E, vitamín C, fosfor, vápnik, draslík, Fiber, proteíny a dobré mastných kyselín, ako Omega 6 a 9. Ako dodatočný prospech Acai vám dáva najvyššiu úroveň antioxidant na trhu, sa štúdie ukazujú až 33 krát antioxidant nachádza v červených hrozna.
Čo je Resveratrol?
Resveratrol je chemická zlúčenina nájsť v niektorých rastlinách. To je nazývané fytoalexin, pretože rastliny prirodzene produkujú ako antibiotikum látky bojovať aj baktérie a plesne. Rastlín s obsahom resveratrolu patrí hrozno a kožky z hrozna, ktoré produkujú víno, maliny, moruše, čučoriedky a brusnice. Resveratrol je možné nájsť aj v arašidy, niektoré borovice a Křídlatka japonská.
Rad priaznivých účinkov na zdravie, ako je boj proti rakovine, proti starnutiu, proti zápalové a život-predlžujúca účinky boli hlásené.
Jedným z dôvodov, ktoré pôvodný resveratrol bola považovaná za potenciálne prospešný bolo pozorovanie francúzskeho životného štýlu. Hoci francúzsky majú tendenciu konzumovať stravu v tukoch vyššia než v mnohých iných krajinách, majú nečakane nízky výskyt srdcových chorôb. Mnohí veria, že nižšie úrovne srdcové ochorenie je spôsobené častým konzumácia červeného vína. Aj keď bolo preukázané, že červené víno má anti-koagulačný účinok, mnohí majú pocit, že resveratrol môže tiež zohrávať úlohu.
Čo je extrakt z hroznových jadier?
Semien hrozna extrakt je prírodné rastlinné látky, ktorá má koncentrovaným zdrojom oligomerní proanthocyanidins (OPC). Tieto anti-oxidantov, pomáha chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi a tiež podporuje zdravý obeh. Semien hrozna extrakt je bohatý na polyfenoly, zlúčenina, ktorá je vysoko v antioxidanty. Štúdie preukázali, OPC byť silnejšie antioxidanty ako vitamín C, E a beta-karoténu.
Pred extrakt z hroznových jadier bol objavený, najlepšie zdroje antioxidantov prišiel z Vitamín C, E, a beta-karotén, ale tieto zdroje neboli dostatočne silný na boj proti voľným radikálom a oblasti taktiež vylučuje v ľudskom tele počas krátkej doby požití . Semien hrozna extrakt, na druhej strane, bolo preukázané, že zostanú v tele tak dlho, ako 3 dni, a je 20 krát účinnejší ako vitamín C a 50 krát silnejšie ako vitamín E!
OPC tiež pôsobí ako prírodný antihistaminík-, blok zápal a posilniť imunitný systém. Oni tiež údajne ovplyvňujú metabolické enzýmy, ktoré regulujú neurotransmiterov, a zdá sa bráni rozdelenie noradrenalínu a dopamínu. Niektoré nedávne štúdie ukázali, že ADD je spojená s rýchlejší ako priemerný re-vychytávania (členenie) dopamínu, tak snad to je najdôležitejším faktorom v tom, ako OPC o pomoc.
Čo je Pine Šupy Výpis?
Výňatky z francúzskej námornej borovice kůra môže zvýšiť v tele produkciu oxidu dusnatého - kľúč k
lepšiemu prietoku krvi a prívod kyslíka do svalov - naznačuje nová štúdia.
Výsledky novej štúdie, publikovanej v októbrovom vydaní 2007 (zväzok 30, Stránky 775 do 780), z vestníka hypertenzia Research, Pridať k rastúcej skupina výskumu správ potenciálnych zdravotných prínosov borovice kôry extrakt,Pycnogenol.
"Táto štúdia naznačuje, že keď sa vezme Pycnogenol, viac NO (oxid dusnatý) je v odpovedi na neurotransmitery umožňujúce lepšiu rozširovanie tepien na prepravu viac krvi. Tento proces slúži k uspokojovaniu rastúceho dopytu po kyslíka vykonávajúceho svalu a vyhnúť sa anaeróbna metabolizmus, "povedal vedúci výskumu Dr Yukihito Higashi z Hirošimy University Graduate School of biomedicínskych vied v Japonsku.
Oxid dusnatý (NO) je molekula používa endothelium (bunky vystielajúce povrch ciev), aby signál okolité svaly relaxovať, čo vedie k zníženiu krvného tlaku, znižuje zrážanlivosť krvi a ochrany proti infarktu myokardu a mŕtvice.
"Zatiaľ čo Ďalší výskum je oprávnené ... Pycnogenol Zdá sa, aby ľudia mohli pohybovať rýchlejšie pri výkone tým, že splnia zvýšené svalové kyslíka a zvyšuje prietok krvi k aktívnej svaly".
"Keď sú ľudia vykonávajúci ťažkú fyzickú aktivitu, nervy uvoľňovanie neurotransmiteru acetylcholínu do tepien zásobujúcich svaly, čo im rozšíri, proces, ktorý vyžaduje zvýšenou produkciou NO," povedal.
Aké sú čučoriedky Listovej & čučoriedky Výťažky?
Čučoriedkový ovocie obsahuje vysoké koncentrácie trieslovín, látky, ktoré pôsobia ako ako zvieravý a anti-poburujúce. Toto ovocie obsahuje tiež flavonoid zlúčeniny nazývanej anthocyanidins. Flavonoidy sú rastlinné pigmenty, ktoré majú vynikajúce antioxidačné vlastnosti, pásť sa nebezpečných častíc v tele tzv voľné radikály. Čučoriedkový bola spojená s prevenciou rakoviny, srdcových chorôb, a degenerácie makuly.
Anthocyanidin (flavonoid) je primárna zmes v čučoriedkový ovocie, budovanie silnej kapilár a zlepšuje obeh v celom tele. Anthocyanidins môže zabrániť zhlukovaniu krvných doštičiek od dohromady, čo minimalizuje riziko vzniku krvných zrazenín (spojené s srdcový záchvat a cievna mozgová príhoda). Čučoriedkový ovocie obsahuje triesloviny, látku, ktorá pôsobí ako zvieravý, zastavenie krvácania. Taníny a anthocyanidins môže vyrovnať navzájom, keď je celá čučoriedkový ovocie využívané na terapeutické účely. Anthocyanidins zvýšenie rhodopsin výroby, pigment, ktorý pomáha oka schopnosť prispôsobiť sa zmenám svetla a zlepšuje nočné videnie. Taníny majú anti-poburujúce vlastnosti, a ako už bolo uvedené predtým môže zmierniť hnačka.
Bylina Borůvka bola tiež spojená so starostlivosťou a liečbou počtu ochorení vrátane aterosklerózy, šedý zákal, cukrovka, hnačka, makulárna degenerácia, šeroslepota, a retinopatia, a je považovaný za silný antioxidant rad odborníkov. Hoci liečivé výhody čučoriedky nie sú isté, tisíce ľudí naďalej usilovať čučoriedkový pre svoje zdravie-súvisiace vlastnosti.
OPC + Často kladené otázky
Prečo by som mal brať OPC?
OPC obsahuje skutočné antioxidačnú ochranu na základe 50 rokov výskumu Dr Jack Masquelier a Berke laboratória v južnom Francúzsku. Hlavná zložka, OPC, získané z hroznových kôstok a borovica kôru, zaisťuje vynikajúcu antioxidačnú ochranu, ktorá je 50 krát silnejšie ako vitamín E a 20 krát silnejšie ako vitamín C. A Proanthenols pomáha všetky ostatné antioxidanty (vrátane vitamínov C a E) pracovať lepšie! OPC chráni bunky pred voľnými radikálmi útoku a podporu kolagénové štruktúry všetkých orgánov v tele.
Čo je OPC?
Oligomerní proanthocyanidins ... OPC je ... výrobok bežne získané z jedného alebo viacerých kombinácia extraktu z hroznových jadier, extrakt z červeného vína a / alebo borovice kôry výpisu. OPC sú veľmi silné bioflavonoidov používa ako prírodný doplnok stravy. Často označované ako Pycnogenols ® ... meno na tieto doplnky Jacques Masquelier, University of Bordeaux, Francúzsko profesor a vedec ... a trademarked Horphag zámoria Limited Ženeva, Švajčiarsko. OPC je preukázané, že majú silné "free-radikál" vyplachovania činnosť. Oni sú non-jedovatý, biologicky, vodou riediteľné bioflavanoids.
Čo sú bioflavanoids?
Komplexných organických zlúčenín rastlina nachádza prevažne v ovocí, zelenine a niektorých stromov šteká. Sú to silné antioxidanty, "free-radikálov" a fungujú ako pomocníci na ovplyvnenie imunitnej odpovede na zápal, alergie a infekcie. Existuje viac ako 20.000 rôznych druhov bioflavanoids, ktoré OPC sú považované za najsilnejšie antioxidanty.
Čo to iso-osmotický znamená?
Ready sa vstrebáva do tela.
Čo sú to antioxidanty?
Zlúčeniny, ktoré chránia naše bunky a tkanivá pred poškodením interakcií s kyslíkom voľné radikály-. Dobre známe antioxidanty patrí, C, E, zinok, selén a beta-karotén. Tieto živiny podporiť činnosť našej prirodzené obranné enzýmy.
Ako silné sú "OPC" antioxidanty?
Oni sú 20 krát silnejšie ako vitamín C a 50 krát silnejšie ako vitamín E. Sú non-jedovatý a prechádzať cez krv-bariéra mozgu.
Sú oligomerní proanthocyanidins (OPC) bezpečné?
Absolútne! OPC boli použité na viac ako 20 rokov v celej Európe. Rozsiahle štúdie a laboratórne testy neodhalili žiadne dôkazy pre toxicitu pre človeka, alergické reakcie, vrodené chyby, alebo karcinogenity.
Aké sú niektoré zdroje z OPC?
Extrakt z hroznových jadier je vynikajúci zdroj OPC, obsahujúci 92% účinnej látky a borovica kôry obsahuje 84% účinnej zložky OPC .*
Môžem si vziať s vitamínmi doplniť OPC?
Áno! OPC pracuje synergicky s vitamínmi. OPC mocnáři vitamín C a vitamín E regeneruje (strávil v boji proti voľným radikálom-).
Koľko bežných chorôb sú OPC pomohol?
Ľudia majú skúsených vymáhania, obrátenie, odpustenie a oslobodenie z najmenej 60 rôznych bežných chorôb po požití OPC.
Sú OPC doplnky liek na niečo?
Nie! OPC sa nelieči nič ... Čo robia, je pomáhajú telu neutralizovať invázii voľný-radikáli. Vaše telo má úžasnú schopnosť liečiť sám, ak funguje správne. Ak sú kontrolované voľný-radikálmi, telo môže fungovať tak, ako malo ... a bude sa liečiť sám.
Čo spôsobuje voľné radikály?
Znečistenie životného prostredia, potravinárskych prídavných látok, s vysokým obsahom tukov, nadmerné požívanie alkoholu, fajčenie a pasívne inhalácie dymu, popáleniny, infekcie, stres, žiarenie a nedostatku živín.
Koľko škody spôsobené voľnými radikálmi?
Veľa ... Útočia všetkých telesných tkanív, degradujú kolagén a preprogramovať DNA. Voľný-radikáli boli povedal, aby bol príčinou takmer každú chorobu.
Je voľný-radikálnej poškodenia reálnej?
Áno ... Voľný-radikálnej poškodenia alebo oxidačný stres, je veľmi reálna. Každý, kto sa podrobia ho. Voľný-radikáli boli priamo spojené s predčasným starnutím, artritídou, porúch krvného obehu, cukrovka, cirhóza pečene, ochorenia srdca, artérioskleróza a mnoho ďalších porúch.
Ak budete mať "Super Antioxidan" doplnky stravy?
Antioxidanty chráni vás pred škodlivým a deštruktívnym pôsobením voľných radikál-škodu. Ak nemáte dostatočnú ochranu proti týmto voľný-radikáli, ste veľmi pravdepodobné, že starnú rýchlejšie a skúsenosti inak predísť zdravotným problémom. OPC antioxidanty sú silné, prírodné, voľný-radikálne neutralizačné. Môžete byť dobre poučení začať užívať OPC Super Antioxidant dnes ... a pre život.
V zásade platí, čo je OPC dobré?
OPC je pravdepodobne najuniverzálnejšia živín ktorá kedy bola objavená. To je najviac aktívny voľný radikálmi známy antioxidant. Pomáha chráni proti všetkým druhom degeneratívne podmienok. Je to najmä bol skúmaný pre obehové problémy. Výskum poukázal na to, že OPC je to, čo robí "francúzsky paradox" práce. Pomocou "francúzsky paradox" vedcov naznačujú, že sa čuduje, že Francúzi majú oveľa nižšiu kardiovaskulárnej mortality ako napr Američania. Odpoveď na paradox bol nájdený v spotrebe červeného vína, najmä v spotrebe jednej látky v červenom víne: OPC. Jednou z najväčších hodnôt OPC je jej schopnosť zachovať a chrániť kolagén a elastín. Kolagén a elastín sú dôležité štrukturálne zložky cievnej steny, kože a spojivového tkaniva, vrátane väzov, šliach a ďalšie. Kolagénu a elastínu prispieť k flexibilite všetkých týchto tkanív.
Je OPC tiež zníženie hladiny cholesterolu?
OPC bráni fixácie cholesterolu na elastín v cievach. Tak, OPC inhibuje cholesterolu vklady v cievnej stene. Okrem toho, OPC má vitamín C šetriaci účinok. Vitamín C pomáha telu zbaviť sa nadbytku cholesterolu, a tak nepriamo OPC pomáha telu kontrolovať hladinu cholesterolu. Okrem toho, keďže OPC je antioxidant, OPC inhibuje tvorbu zlé typu cholesterolu (LDL), ktorý sa dá ľahko opravuje sám cievnej steny.
Môžu tehotné ženy prijať OPC?
Áno, môžu. V skutočnosti, s Dr Masquelier je extrakt z hroznových jadier klinickej štúdie neboli vykonané, v ktorom tehotných žien, ktorí boli obťažovaní kŕčové žily a ďalšie obehové ťažkosti v nohách sa OPC. Výrobok fungovali veľmi dobre.
Je OPC pomoc proti rakovine?
Dr Masquelier hovorí: "holandský MD, ktorý hovorí v OPC v praxi video-pásky, evokuje hojenie aspekt OPC a on má postavenie opatrnosti. Domnieva sa, že jeden by mal čakať na stabilizáciu choroby pred zamestnaním OPC. Na môj článok, som uvažovať o preventívne hľadisko, a radím použitie OPC ako zdravotné a diétne opatrenia pre ľudí, ktorí sú v dobrom stave, ale ktorých rodinné zázemie by mohlo byť na zamyslenie. V tomto prípade OPC pracuje na dvoch úrovniach :
- "Inhibuje zničenie kolagénu o určitých enzýmov (napr. hyaluronidáza), takým spôsobom, že rodiace sa rakovinové lézie spočíva lokalizované a je tak prístupný pre chirurgiu bez strachu z metastáz."
- "To stimuluje imunitný obranu organizmu. Vieme, že slabosť týchto obrany môže viesť k výbuchu nádorových podmienok."
* Percentá stanovené Dr Mane-Claude Dumon, University of Bordeaux, Francúzsko.
OPC + pomáha zvrátiť fyzické známky starnutia, zvyšujú prietok krvi a obehu, a bojovať proti stresu a únave. OPC + s Resveratrol, Acai Berry & Výťažky z hroznových jadier je najsilnejší na trhu ešte dnes!
OPC + je iso-osmotický, po zmiešaní s vodou a brať na prázdny žalúdok sa stáva iso-osmotický a vstrebáva sa do tenkého čreva do 5-10 minút, skôr než hodiny, keď vo forme pilulky.
Odporúčané použitie: Odporúčaná dávka pre dospelých: 1 odmerka (3G). Pridajte dve (2) uncí vody. Nechá sa sumet po dobu niekoľkých sekúnd. Muži a ženy 125 do 200 libra mať dobré výsledky, pričom dva (2) porciou so štyrmi (4) uncí vody. Najlepšie, keď brať na prázdny žalúdok. Take raz denne, alebo podľa pokynov svojho lekára. Neobsahuje pšenicu, sóju, kvasnice, lepku, umelé aróma, škrob, soľ, konzervačné látky, mlieko alebo umelé farbivá.
Tento produkt nebol hodnotený FDA a nie je určený na liečenie alebo predchádzanie akejkoľvek choroby.
OPC + s Iso-Osmotic aplikačnej systém
je najmocnejšou zbraň, ktorú možno použiť!

The basic functions of breathing, eating and drinking are not only essential for our existence, but are necessary for the body’s ongoing job of producing energy and rebuilding cells.
However, these life-giving actions come at a price!
Each day we are bombarded with free radicals in the air we breathe, food we eat and the water we drink. The body also naturally produces free radicals from the act of living and producing energy.
Free radicals cause oxidative damage to our body, organs and cells. A damaged cell loses or decreases its ability to perform its specific function. This causes many different health concerns and is directly linked to illness and chronic disease such as cancer, arthritis, heart disease and the actual aging process itself.
Fresh fruits and berries contain a wide variety of antioxidants, each performing a specific function of neutralizing, repairing, reducing or preventing further free radical damage to cells & tissues.
OPC+ provides a powerful combination of active ingredients which provides a super free radical scavenging effect, greater than the individual parts could provide separately.
OPC+ The Benefits
OPC+ helps to reverse the physical signs of aging, increase blood flow and circulation, and combat stress and fatigue. OPCs are used to slow the progress of symptoms and relieve the pain of such ailments as Varicose Veins, Diabetes and Multiple Sclerosis. OPCs have even been known to help patients with ADHD and stroke victims.
Even if you do not have any serious illnesses or currently maintain a healthy lifestyle, no one is immune from the destructive power of free radicals and oxidation. There are more than 60,000 known toxins in the water we drink and the air we breathe. Taking OPC antioxidants regularly throughout one's lifetime can be beneficial.
Health benefits of OPCs can stem the onset of degenerative diseases, maintain youthful appearances, and significantly increase one's life span. In short, OPCs can help you live a healthier longer life.
OPC has not been prominently featured in cancer research since it has been found to have overwhelmingly positive effects on cardiovascular and musculoskeletal health. Its potential chemopreventive properties are currently under review because of the renewed interest in flavonoids as chemopreventive agents. Key research includes the following:
Huynh, et al., showed that Pycnogenol® inhibits nitrogen- containing compounds from causing cancer in the gastro- intestinal tract of rats. Nitrogen compounds are known to increase risk in humans for both gut and lung cancers.
Nelson, et al., found that Pycnogenol® protected DNA single and double strands from breaking in the presence of oxygen free radical species. This breakage of genetic material is thought to be a possible factor in carcinogenesis (creation of cancer).
Jang, et al., review the properties of the chemical trans- Resveratrol (or Resveretrol) found recently in red wine and the skin of grapes. Cancer studies at the University of Illinois found Resveratrol prevented cancer from starting in normal cells, stopped already cancerous cells from growing, and caused already cancerous cells to revert back to normal.
Grape skin contained the highest amount of Resveratrol of over 1000 plants studied. The OPC in EIF comes from red grapes grown in the Rhone Valley of France that have a comparatively higher content of Resveratrol.
Please keep in mind Resveratrol was tested in cultured cells from mice with induced cancer; there have been no studies in humans. This does not mean Resveratrol doesn't fight cancer, but as of today, realistically speaking, there is more evidence to support its role in reducing heart disease than cancer. Resveratrol prevents platelet aggregation--another reason or excuse to drink red wine! Epidemiological studies do present strong evidence for a reduced risk of both cancer and heart disease in populations consuming higher than normal amounts of red wine on a daily basis (2-4 glasses per day).
OPC+ The Delivery System
When you eat or drink or when you take supplements in a pill form, the stomach must prepare the items for proper absorption into the small intestine.
In response to the arrival of food, glands present in the lining of the stomach release certain digestive enzymes which break down the food into smaller, easier to digest fragments. The solution is referred to as being in an “Iso-Osmotic State”. Only in this state will the stomach release its contents into the small intestine where the digestion of fats, proteins and carbohydrates contained in the foods you consume takes place.
The resulting nutrients produced are absorbed through the lining of the small intestine and transferred to the bloodstream. It can take from one to four hours for the stomach to release the appropriate acids or bases to create this “Iso-Osmotic State”. This results in a higher dilution factor and lower concentration of nutrients that will be absorbed into your bloodstream.
To compound this problem even further many people have a limited ability to absorb nutrients. This is especially true of people who are already experiencing some type of health challenge, are under emotional stress, or who are simply “getting older” and the body is not working as efficiently as it once did.
A major downside to pills or capsules is that most, if not all, contain fillers, coatings, binders or artificial color which can make this one to four hour period even longer or worse – cause some pills to pass straight through without being digested at all!
With OPC+ you are receiving one of the most nutrient enriched products available today with a “SUPERIOR DELIVERY SYSTEM”. OPC+ added to water and taken on an empty stomach allows it to be turned into an “Iso-Osmotic” state within 5-10 minutes rather than hours!
Due to minimized time in the stomach with increased exposure to the digestive juices, a higher percentage of the nutrients are available for absorption leading to maximum levels of nutrient delivery into the blood stream.
OPC+ with its Iso-Osmotic Delivery System
is the most powerful weapon you can use!
OPC+ ORAC Value
ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) is a measurement developed by the National Institute on Aging in the National Institutes of Health (NIH). This higher the ORAC value, the more capable that food is of destroying free radicals, thus retarding the aging process and other diseases. The USDA recommends an intake of about 5,000 ORAC units a day to obtain optimum health benefits; unfortunately, the average person only receives about 20%-25% of this recommended allowance in his or her daily food consumption.
ORAC provides us with a method of measuring the overall antioxidant power of foods and supplements. Antioxidants are essential to good health, especially with respect to aging and age related disorders. Scientists have learned that phytochemicals, including antioxidants, increase our resistance to disease and boost immunity. Hence the recommendation of 5-9 servings of fruits and vegetables each day.
Simply put, the higher the ORAC value of food the more antioxidant power it contains. The focus on "foods" is significant as scientists have found that antioxidants are most effective when received from a whole food.
Studies show that the average person gets only about 1200 ORAC units per day from 3 servings of fruits and vegetables. However 3,000 to 5,000 ORAC units per day are required to have a significant impact on plasma and tissue antioxidant capacity.
Orac Value per 100 grams of different foods
Cacao beans, Cocoa powder and dark chocolate have very high ORAC values
Blueberries - 8700
Raspberries -5300
Cranberry -5200
Cherries -4700
Walnuts - 3400
Prunes - 3200
Milk Chocolate - 1700
Almonds - 1300
Raisins - 1200
OPC+ has an ORAC value of 7,092 per day!
OPC+ Ingredients
What is Açaí Berry?
Açaí Berry (AH-SIGH-EE) has been hailed as the "Number 1 Super food in the World" and is harvested from the depths of the rain forests of Brazil by the people who have been using it for thousands of years.
Açaí has everything that you need: Vitamin B1, B2, B3, Vitamin E, Vitamin C, Phosphorus, Calcium, Potassium, Fiber, Proteins, and good fatty acids such as Omega 6 and 9. As an added benefit Açaí gives you the highest level of antioxidant on the market, with studies showing up to 33 times the antioxidant found in red wine grapes.
What is Resveratrol?
Resveratrol is a chemical compound found in certain plants. It is called a phytoalexin because plants naturally produce it as an antibiotic substance to fight both bacteria and fungi. Plants containing resveratrol include the grapes and skins of grapes that produce wine, raspberries, mulberries, blueberries and cranberries. Resveratrol can also be found in peanuts, certain pine trees and in Japanese knotweed.
A number of beneficial health effects, such as anti cancer, anti aging, anti inflammatory and life-prolonging effects have been reported.
One of the initial reasons that resveratrol was considered as potentially beneficial was observation of the French lifestyle. Though the French tend to consume a diet higher in fats than in many other countries, they have an unexpectedly low incidence of heart disease. Many believe that the lower levels of heart disease are due to frequent consumption of red wine. Although it has been shown that red wine has anti-coagulating effects, many feel that resveratrol may also play a role.
What is Grape Seed Extract?
Grape seed extract is a natural plant substance that has a concentrated source of oligomeric proanthocyanidins (OPC). These anti-oxidants help protect cells from free radical damage and also promotes healthy circulation. Grape Seed Extract is rich in polyphenols, a compound that's high in antioxidants. Studies have shown OPC to be more powerful antioxidants than Vitamin C, E, and Beta-Carotene.
Before Grape Seed Extract was discovered, the best sources of antioxidants came from Vitamin C, E, and Beta-Carotene; however, these sources were not powerful enough to fight the free radicals and area also excreted by the body within a short time of ingestion. Grape seed extract, on the other hand, has been shown to remain in the body for as long as 3 full days, and is 20 times more potent than Vitamin C and 50 times stronger than Vitamin E!
OPC's also act as natural anti-histamines, block inflammation and boost the immune system. They also reportedly affect the metabolic enzymes that regulate neurotransmitters, and they appear to inhibit the breakdown of norepinephrine and dopamine. Some recent studies have shown that ADD is associated with a faster than average re-uptake (breakdown) of dopamine, so perhaps this is the most important factor in how OPC's help.
What is Pine Bark Extract?
Extracts from French maritime pine bark may boost the body's production of nitric oxide - key to
better blood flow and oxygen supply to muscles - suggests a new study.
The results of the new study, published in the October 2007 issue (Volume 30, Pages 775-780) of the Journal Hypertension Research, add to a growing body of research reporting potential health benefits of the pine bark extract, Pycnogenol.
"This study suggests that when taking Pycnogenol, more NO (nitric oxide) is provided in response to neurotransmitters allowing for better expansion of arteries to carry more blood. This process serves to meet the enhanced oxygen demand of the performing muscle and avoid anaerobic metabolism," said lead researcher Dr. Yukihito Higashi from the Hiroshima University Graduate School of Biomedical Sciences in Japan.
Nitric oxide (NO) is a molecule used by the endothelium (cells lining the surface of blood vessels) to signal surrounding muscle to relax, leading to a reduction in blood pressure, reduced blood clotting and protection against myocardial infarction and strokes.
"While more research is warranted… Pycnogenol seems to allow people to move faster when exercising by satisfying the enhanced muscle oxygen demand and increasing the blood flow to active muscles".
"When people are performing heavy physical activity, nerves release neurotransmitter acetylcholine to arteries supplying muscles, which makes them expand, a process that requires enhanced production of NO," he said.
What are Bilberry Leaf & Bilberry Extracts?
Bilberry fruit contains high concentrations of tannins, substances that act as both an astringent and an anti-inflammatory. This fruit also contains flavonoid compounds called anthocyanidins. Flavonoids are plant pigments that possess outstanding antioxidant properties, foraging out dangerous particles in the body known as free radicals. Bilberry has been connected with the prevention of cancer, heart disease, and macular degeneration.
Anthocyanidin (a flavonoid) is the primary compound in bilberry fruit, building strong capillaries and improving circulation throughout the entire body. Anthocyanidins may prevent blood platelets from clumping together, which minimizes the risk of blood clots (associated with heart attack and stroke). Bilberry fruit contains tannins, a substance that acts as an astringent, stopping bleeding. The tannins and anthocyanidins may equalize each other when the whole bilberry fruit is used for medicinal purposes. Anthocyanidins increase rhodopsin production, a pigment that assists the eye's ability to adapt to light changes and enhances night vision. The tannins possess anti-inflammatory properties and as mentioned previously may relieve diarrhea.
The Bilberry herb has been also been associated with the care and treatment of number of ailments including atherosclerosis, cataracts, diabetes, diarrhea, macular degeneration, night blindness, and retinopathy, and is considered a strong antioxidant by many experts. Though the medicinal benefits of Bilberry are not certain, thousands of people continue to seek bilberry for its health-related properties.
OPC+ Frequently Asked Questions
Why should I take OPC's?
OPC contains real antioxidant protection based upon 50 years of research by Dr. Jack Masquelier and Berkem Laboratories in Southern France. The main ingredient, OPCs, extracted from grape seeds and pine bark, provides superior antioxidant protection that is 50 times more powerful than vitamin E and 20 times more powerful than vitamin C. And, Proanthenols helps all other antioxidants (including vitamins C and E) work better! OPCs protect your cells against free radical attack and support the collagen structure of all the organs in your body.
What are OPC's?
Oligomeric proanthocyanidins ... OPC's ... a product commonly derived from one or more of a combination of grape seed extract, red wine extract and/or pine bark extract. OPC's are very powerful bioflavonoids used as a natural food supplement. Often referred to as Pycnogenols®... the name given to these supplements by Jacques Masquelier, a University of Bordeaux, France professor and scientist... and trademarked by Horphag Overseas Limited of Geneva, Switzerland. OPC's have been shown to have powerful "free-radical" scavenging activity. They are non-toxic, bioavailable, water soluble bioflavanoids.
What are bioflavanoids?
Complex organic plant compounds found mostly in fruits, vegetables and certain tree barks. They are powerful antioxidants, "free-radical scavengers" and function as helpers to influence the body immune response to inflammation, allergy and infection. There are more than 20,000 different types of bioflavanoids, of which OPC's are considered the most potent antioxidants.
What does iso-osmotic mean?
Ready to be absorbed into the body.
What are antioxidants?
Compounds that protect our cells and tissues from damaging interactions with oxygen free-radicals. Well known antioxidant nutrients include A, C, E, zinc, selenium and beta-carotene. These nutrients bolster the action of our natural defense enzymes.
How powerful are "OPC" antioxidants?
They are 20 times more powerful than vitamin C and 50 times more powerful than vitamin E. They are non-toxic and cross the blood-brain barrier.
Are Oligomeric Proanthocyanidins (OPC's) safe?
Absolutely! OPC's have been used for over 20 years throughout Europe. Extensive studies and laboratory testing reveal no evidence for human toxicity, allergic reactions, birth defects, or carcinogenicity.
What are some sources of OPC's?
Grape seed extract is a superior source of OPC, containing 92% active ingredients and pine bark contains 84% of the active OPC ingredient.*
Can I take Vitamins with an OPC supplement?
Yes! OPC works synergistically with vitamins. OPC potentates vitamin C and regenerates vitamin E (spent in the fight against free-radicals).
How many common ailments have OPC's helped?
People have experienced recoveries, reversals, remission and relief from at least 60 different common ailments after taking OPC's.
Are OPC supplements a cure for anything?
No! OPC's do not cure anything... What they do is help the body to neutralize the invasion of free-radicals. Your body has the amazing ability to heal itself, if it is functioning properly. When free-radicals are controlled, the body can function the way it was meant to... and will heal

Medzi základné funkcie dýchania, jedla a pitia, sú základným predpokladom nielen pre naše existencie, ale sú nevyhnutné pre telo je pokračujúce práce na výrobu energie a obnovu buniek.
Avšak, tieto životodarný akcie príde na cenu!
Každý deň sme bombardovaní s voľnými radikálmi vo vzduchu, ktorý dýchame, jedlo, ktoré jeme a vode, ktorú pijeme. Subjekt takisto prirodzene produkuje voľné radikály z Aktu o bývaní a výrobu energie.
Voľné radikály spôsobujú oxidačné poškodenia nášho tela, orgánov a buniek. Poškodené bunky stratí alebo znižuje jej schopnosť plniť svoje špecifické funkcie. To spôsobuje mnoho rôznych zdravotných problémov a je priamo spojená s chorobou a chronických ochorení ako je rakovina, artritída, ochorenia srdca a skutočný proces starnutia samo o sebe.
Čerstvé ovocie a bobule obsahujú celý rad antioxidantov, z ktorých každá sa špecifickou funkciou, neutralizačných, opravy, znížiť alebo zabrániť ďalšiemu poškodeniu voľnými radikálmi do bunky & tkanív.
OPC + poskytuje výkonnú kombináciu účinných látok, ktoré stanovuje super voľné radikály vplyv, väčší ako jednotlivé diely by mohli poskytnúť samostatne.
OPC + pomáha zvrátiť fyzické známky starnutia, zvyšujú prietok krvi a obehu, a bojovať proti stresu a únave. OPC sa používa k pomalému postupu príznakov a mierniť bolesť takých chorôb ako kŕčové žily, cukrovku a roztrúsená skleróza. OPC dokonca je známe, že pomáhajú pacientom s ADHD a CMP obetí.
Aj v prípade, že nemáte žiadne vážne choroby, alebo v súčasnej dobe udržiavať zdravý životný štýl, nikto nie je imúnny voči ničivú silu voľných radikálov a oxidácii. Existuje viac ako 60.000 známych toxínov vo vode, ktorú pijeme, a vzduch, ktorý dýchame. Užívanie OPC antioxidanty pravidelne po celý život môže byť prínosom.
Zdravotné prínosy OPC môže zastaviť nástup degeneratívnych chorôb, udržuje mladistvý vzhľad, a podstatne zvýšiť svoje životnosti. Stručne povedané, môžete OPC pomôžu žiť zdravšie dlhšiu životnosť.
OPC nebol prominentnú vystupoval vo výskume rakoviny, pretože sa zistilo, že ohromne pozitívne účinky na kardiovaskulárny a pohybového aparátu zdravie. Jeho potenciál chemopreventivní vlastnosti sú v súčasnosti predmetom preskúmania z dôvodu obnoveného záujmu o flavonoidy ako chemopreventivní agenti. Kľúčové výskum zahŕňa nasledujúce:
Huynh, et al. Ukázali, že Pycnogenol ® inhibuje dusík-obsahovať zlúčeniny z spôsobujúce rakovinu v gastro-trakte potkanov. Dusíkatých zlúčenín je známe, že zvýšenie rizika pre človeka i pre črevá a pľúc.
Nelson, et al. Zistil, že Pycnogenol ® chránených DNA jednolôžkových a dvojlôžkových pramene od lámanie v prítomnosti kyslíka voľných radikálov druhov. Toto poškodenie genetického materiálu je myšlienka byť možný faktor v karcinogenéze (vytvorenie rakoviny).
Jang, et al. Preskúma vlastnosti chemických trans-Resveratrol (alebo Resveretrol), našiel nedávno na červenom víne a kože hrozna. Rakovina štúdium na University of Illinois našiel Resveratrol zabrániť rakovine spustenie v prípade normálnych buniek, sa zastavil už rakovinové bunky z pestovania, a spôsobil už rakovinové bunky vrátiť späť do normálu.
Hroznový koža obsahuje najvyššie množstvo Resveratrol z viac ako 1000 rastlín študoval. OPC v EIF pochádza z červených hrozna vypestovaného vo Rhone Valley vo Francúzsku, ktoré majú relatívne vyšší obsah resveratrolu.
Prosím, majte na pamäti, Resveratrol bol testovaný v kultivovaných buniek z myší s indukovanou rakovinou, tam boli žiadne štúdie u ľudí. To neznamená, Resveratrol nebojuje s rakovinou, ale ako dnes, realisticky vzaté, tam je viac dôkaz na podporu jeho úlohu pri znižovaní srdcových chorôb než rakoviny. Resveratrol bráni zhlukovaniu krvných doštičiek - ďalší dôvod, alebo ospravedlnenie piť červené víno! Epidemiologické štúdie však existuje silný dôkaz pre zníženie rizika ako rakoviny a srdcových chorôb v populáciách spotrebou vyššie ako normálne množstvo červeného vína na dennej báze (2-4 poháre denne).
OPC + Dodávka systému
Keď jete alebo pijete, alebo ak ste užili doplnky v pilulkách podobe, musí žalúdok pripraviť body pre správne vstrebávanie do tenkého čreva.
V reakcii na príchod potravín, žliaz prítomný v sliznici žalúdka uvoľňovať určité tráviace enzýmy, ktoré rozkladajú potraviny na menšie, ľahšie sa trávi fragmenty. Riešením je odkazoval sa na ako bytia v "Iso-Osmotic štátu". Len v tomto stave bude žalúdka uvoľnenie jeho obsah do tenkého čreva, kde trávenie tukov, bielkovín a sacharidov obsiahnutých v potravinách ste konzumujú koná.
Výsledné vyrobené živiny sú absorbované cez sliznicu tenkého čreva a prenesené do krvného riečišťa. To môže trvať jeden až štyri hodina pre žalúdok, aby prepustila vhodné kyselín alebo zásad na vytvorenie tohto "Iso-Osmotic štátu". To má za následok vyšší faktor riedenia a nižšie koncentrácie živín, ktoré budú adsorbované do krvného obehu.
Ak chcete zlúčenina tento problém ešte veľa ľudí má obmedzenú schopnosť absorbovať živiny. To platí najmä pre ľudí, ktorí sú už teraz nejaký druh zdravotného problému, sú pod emocionálny stres, alebo ktorí sú jednoducho "starnú" a telo nefunguje tak efektívne, ako to kedysi robil.
Hlavnú nevýhodu pilulky alebo kapsule je, že väčšina, ak nie všetky, obsahovať plnivá, nátery, spojiva alebo umelé farby , ktoré môžu túto jedna-čtyřihodina obdobia i dlhšie alebo ešte niečo horšie - spôsobiť, že niektoré prášky prejsť rovno cez bez tráviť na všetkých !
S OPC + dostávate jeden z najviac živín výrobkov obohatených sú dnes k dispozícii s "SUPERIOR nosičov". OPC + pridanej do vody a vziať na prázdny žalúdok umožňuje, aby sa zmenil na "ISO-Osmotic" štát počas 5-10 minút skôr než hodiny!
Vzhľadom na minimálny čas v žalúdku so zvýšenou expozíciou tráviace šťavy, vyššie percento živín sú k dispozícii pre absorpciu vedie k maximálnej hodnoty doručovanie živín do krvného obehu.
OPC + Hodnota ORAC
ORAC (kyslíkových radikálov Absorbancia Capacity) je meranie vyvinula Národný inštitút pre starnutie v National Institutes of Health (NIH). Táto vyššia ORAC hodnotou, schopnejší, že jedlo je ničí voľné radikály, a tým spomaľuje proces starnutia a ďalším chorobám. USDA odporúča príjem asi 5000 jednotiek ORAC deň, pre dosiahnutie optimálneho zdravia dávok, bohužiaľ, priemerný človek získava len asi 20% -25% tejto odporúčanej dávky v jeho alebo jej denná spotreba potravín.
ORAC nám poskytuje metódu merania celkovej antioxidačné silu potravín a doplnkov. Antioxidanty sú nevyhnutné pre dobrý zdravotný stav, najmä s ohľadom na starnutie a starobu súvisiace poruchy. Vedci zistili, že fytochemikálie, vrátane antioxidantov, zvýšenie našej odolnosti voči chorobám a posilniť imunitu. Preto odporúčanie 5-9 porcií ovocia a zeleniny každý deň.
Jednoducho povedané, čím vyššia ORAC hodnotu potravín viac antioxidant moc obsahuje. zameranie na "potraviny" je významná ako vedci zistili, že antioxidanty sú najúčinnejšie, keď dostala od celého jedla.
Štúdie ukazujú, že priemerný človek dostane len asi 1200 ORAC jednotiek denne od 3 porcií ovocia a zeleniny. Avšak 3.000 do 5.000 ORAC jednotiek na deň, musí mať významný vplyv na plazmatické a tkanivové antioxidačné kapacity.
ORAC hodnota na 100 g rôznych potravín
kakaové bôby, kakaového prášku a horkej čokolády majú veľmi vysoké hodnoty ORAC
Čučoriedky - 8700
-5300 Maliny
brusnice -5200
Čerešne -4700
Vlašské orechy - 3400
Sušené slivky - 3200
mliečnej čokolády - 1700
Mandle - 1300
hrozienka - 1200
OPC + má hodnotu ORAC na 7.092 za deň!
OPC + Prísady
Čo je Acai Berry?
Acai Berry (AH-povzdych-EE), bol oslavovaný ako "číslo 1 jedlo Super vo svete", a je pozbieraná z hlbín dažďových pralesov v Brazílii, ktoré ľuďom, ktorí boli using ono po tisíce rokov.
Acai má všetko, čo potrebujete: Vitamín B1, B2, B3, vitamín E, vitamín C, fosfor, vápnik, draslík, Fiber, proteíny a dobré mastných kyselín, ako Omega 6 a 9. Ako dodatočný prospech Acai vám dáva najvyššiu úroveň antioxidant na trhu, sa štúdie ukazujú až 33 krát antioxidant nachádza v červených hrozna.
Čo je Resveratrol?
Resveratrol je chemická zlúčenina nájsť v niektorých rastlinách. To je nazývané fytoalexin, pretože rastliny prirodzene produkujú ako antibiotikum látky bojovať aj baktérie a plesne. Rastlín s obsahom resveratrolu patrí hrozno a kožky z hrozna, ktoré produkujú víno, maliny, moruše, čučoriedky a brusnice. Resveratrol je možné nájsť aj v arašidy, niektoré borovice a Křídlatka japonská.
Rad priaznivých účinkov na zdravie, ako je boj proti rakovine, proti starnutiu, proti zápalové a život-predlžujúca účinky boli hlásené.
Jedným z dôvodov, ktoré pôvodný resveratrol bola považovaná za potenciálne prospešný bolo pozorovanie francúzskeho životného štýlu. Hoci francúzsky majú tendenciu konzumovať stravu v tukoch vyššia než v mnohých iných krajinách, majú nečakane nízky výskyt srdcových chorôb. Mnohí veria, že nižšie úrovne srdcové ochorenie je spôsobené častým konzumácia červeného vína. Aj keď bolo preukázané, že červené víno má anti-koagulačný účinok, mnohí majú pocit, že resveratrol môže tiež zohrávať úlohu.
Čo je extrakt z hroznových jadier?
Semien hrozna extrakt je prírodné rastlinné látky, ktorá má koncentrovaným zdrojom oligomerní proanthocyanidins (OPC). Tieto anti-oxidantov, pomáha chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi a tiež podporuje zdravý obeh. Semien hrozna extrakt je bohatý na polyfenoly, zlúčenina, ktorá je vysoko v antioxidanty. Štúdie preukázali, OPC byť silnejšie antioxidanty ako vitamín C, E a beta-karoténu.
Pred extrakt z hroznových jadier bol objavený, najlepšie zdroje antioxidantov prišiel z Vitamín C, E, a beta-karotén, ale tieto zdroje neboli dostatočne silný na boj proti voľným radikálom a oblasti taktiež vylučuje v ľudskom tele počas krátkej doby požití . Semien hrozna extrakt, na druhej strane, bolo preukázané, že zostanú v tele tak dlho, ako 3 dni, a je 20 krát účinnejší ako vitamín C a 50 krát silnejšie ako vitamín E!
OPC tiež pôsobí ako prírodný antihistaminík-, blok zápal a posilniť imunitný systém. Oni tiež údajne ovplyvňujú metabolické enzýmy, ktoré regulujú neurotransmiterov, a zdá sa bráni rozdelenie noradrenalínu a dopamínu. Niektoré nedávne štúdie ukázali, že ADD je spojená s rýchlejší ako priemerný re-vychytávania (členenie) dopamínu, tak snad to je najdôležitejším faktorom v tom, ako OPC o pomoc.
Čo je Pine Šupy Výpis?
Výňatky z francúzskej námornej borovice kůra môže zvýšiť v tele produkciu oxidu dusnatého - kľúč k lepšiemu prietoku krvi a prívod kyslíka do svalov - naznačuje nová štúdia.
Výsledky novej štúdie, publikovanej v októbrovom vydaní 2007 (zväzok 30, Stránky 775 do 780), z vestníka hypertenzia Research, Pridať k rastúcej skupina výskumu správ potenciálnych zdravotných prínosov borovice kôry extrakt,Pycnogenol.
"Táto štúdia naznačuje, že keď sa vezme Pycnogenol, viac NO (oxid dusnatý) je v odpovedi na neurotransmitery umožňujúce lepšiu rozširovanie tepien na prepravu viac krvi. Tento proces slúži k uspokojovaniu rastúceho dopytu po kyslíka vykonávajúceho svalu a vyhnúť sa anaeróbna metabolizmus, "povedal vedúci výskumu Dr Yukihito Higashi z Hirošimy University Graduate School of biomedicínskych vied v Japonsku.
Oxid dusnatý (NO) je molekula používa endothelium (bunky vystielajúce povrch ciev), aby signál okolité svaly relaxovať, čo vedie k zníženiu krvného tlaku, znižuje zrážanlivosť krvi a ochrany proti infarktu myokardu a mŕtvice.
"Zatiaľ čo Ďalší výskum je oprávnené ... Pycnogenol Zdá sa, aby ľudia mohli pohybovať rýchlejšie pri výkone tým, že splnia zvýšené svalové kyslíka a zvyšuje prietok krvi k aktívnej svaly".
"Keď sú ľudia vykonávajúci ťažkú fyzickú aktivitu, nervy uvoľňovanie neurotransmiteru acetylcholínu do tepien zásobujúcich svaly, čo im rozšíri, proces, ktorý vyžaduje zvýšenou produkciou NO," povedal.
Aké sú čučoriedky Listovej & čučoriedky Výťažky?
Čučoriedkový ovocie obsahuje vysoké koncentrácie trieslovín, látky, ktoré pôsobia ako ako zvieravý a anti-poburujúce. Toto ovocie obsahuje tiež flavonoid zlúčeniny nazývanej anthocyanidins. Flavonoidy sú rastlinné pigmenty, ktoré majú vynikajúce antioxidačné vlastnosti, pásť sa nebezpečných častíc v tele tzv voľné radikály. Čučoriedkový bola spojená s prevenciou rakoviny, srdcových chorôb, a degenerácie makuly.
Anthocyanidin (flavonoid) je primárna zmes v čučoriedkový ovocie, budovanie silnej kapilár a zlepšuje obeh v celom tele. Anthocyanidins môže zabrániť zhlukovaniu krvných doštičiek od dohromady, čo minimalizuje riziko vzniku krvných zrazenín (spojené s srdcový záchvat a cievna mozgová príhoda). Čučoriedkový ovocie obsahuje triesloviny, látku, ktorá pôsobí ako zvieravý, zastavenie krvácania. Taníny a anthocyanidins môže vyrovnať navzájom, keď je celá čučoriedkový ovocie využívané na terapeutické účely. Anthocyanidins zvýšenie rhodopsin výroby, pigment, ktorý pomáha oka schopnosť prispôsobiť sa zmenám svetla a zlepšuje nočné videnie. Taníny majú anti-poburujúce vlastnosti, a ako už bolo uvedené predtým môže zmierniť hnačka.
Bylina Borůvka bola tiež spojená so starostlivosťou a liečbou počtu ochorení vrátane aterosklerózy, šedý zákal, cukrovka, hnačka, makulárna degenerácia, šeroslepota, a retinopatia, a je považovaný za silný antioxidant rad odborníkov. Hoci liečivé výhody čučoriedky nie sú isté, tisíce ľudí naďalej usilovať čučoriedkový pre svoje zdravie-súvisiace vlastnosti.
OPC + Často kladené otázky
Prečo by som mal brať OPC?
OPC obsahuje skutočné antioxidačnú ochranu na základe 50 rokov výskumu Dr Jack Masquelier a Berke laboratória v južnom Francúzsku. Hlavná zložka, OPC, získané z hroznových kôstok a borovica kôru, zaisťuje vynikajúcu antioxidačnú ochranu, ktorá je 50 krát silnejšie ako vitamín E a 20 krát silnejšie ako vitamín C. A Proanthenols pomáha všetky ostatné antioxidanty (vrátane vitamínov C a E) pracovať lepšie! OPC chráni bunky pred voľnými radikálmi útoku a podporu kolagénové štruktúry všetkých orgánov v tele.
Čo je OPC?
Oligomerní proanthocyanidins ... OPC je ... výrobok bežne získané z jedného alebo viacerých kombinácia extraktu z hroznových jadier, extrakt z červeného vína a / alebo borovice kôry výpisu. OPC sú veľmi silné bioflavonoidov používa ako prírodný doplnok stravy. Často označované ako Pycnogenols ® ... meno na tieto doplnky Jacques Masquelier, University of Bordeaux, Francúzsko profesor a vedec ... a trademarked Horphag zámoria Limited Ženeva, Švajčiarsko. OPC je preukázané, že majú silné "free-radikál" vyplachovania činnosť. Oni sú non-jedovatý, biologicky, vodou riediteľné bioflavanoids.
Čo sú bioflavanoids?
Komplexných organických zlúčenín rastlina nachádza prevažne v ovocí, zelenine a niektorých stromov šteká. Sú to silné antioxidanty, "free-radikálov" a fungujú ako pomocníci na ovplyvnenie imunitnej odpovede na zápal, alergie a infekcie. Existuje viac ako 20.000 rôznych druhov bioflavanoids, ktoré OPC sú považované za najsilnejšie antioxidanty.
Čo to iso-osmotický znamená?
Ready sa vstrebáva do tela.
Čo sú to antioxidanty?
Zlúčeniny, ktoré chránia naše bunky a tkanivá pred poškodením interakcií s kyslíkom voľné radikály-. Dobre známe antioxidanty patrí, C, E, zinok, selén a beta-karotén. Tieto živiny podporiť činnosť našej prirodzené obranné enzýmy.
Ako silné sú "OPC" antioxidanty?
Oni sú 20 krát silnejšie ako vitamín C a 50 krát silnejšie ako vitamín E. Sú non-jedovatý a prechádzať cez krv-bariéra mozgu.
Sú oligomerní proanthocyanidins (OPC) bezpečné?
Absolútne! OPC boli použité na viac ako 20 rokov v celej Európe. Rozsiahle štúdie a laboratórne testy neodhalili žiadne dôkazy pre toxicitu pre človeka, alergické reakcie, vrodené chyby, alebo karcinogenity.
Aké sú niektoré zdroje z OPC?
Extrakt z hroznových jadier je vynikajúci zdroj OPC, obsahujúci 92% účinnej látky a borovica kôry obsahuje 84% účinnej zložky OPC .*
Môžem si vziať s vitamínmi doplniť OPC?
Áno! OPC pracuje synergicky s vitamínmi. OPC mocnáři vitamín C a vitamín E regeneruje (strávil v boji proti voľným radikálom-).
Koľko bežných chorôb sú OPC pomohol?
Ľudia majú skúsených vymáhania, obrátenie, odpustenie a oslobodenie z najmenej 60 rôznych bežných chorôb po požití OPC.
Sú OPC doplnky liek na niečo?
Nie! OPC sa nelieči nič ... Čo robia, je pomáhajú telu neutralizovať invázii voľný-radikáli. Vaše telo má úžasnú schopnosť liečiť sám, ak funguje správne. Ak sú kontrolované voľný-radikálmi, telo môže fungovať tak, ako malo ... a bude sa liečiť sám.
Čo spôsobuje voľné radikály?
Znečistenie životného prostredia, potravinárskych prídavných látok, s vysokým obsahom tukov, nadmerné požívanie alkoholu, fajčenie a pasívne inhalácie dymu, popáleniny, infekcie, stres, žiarenie a nedostatku živín.
Koľko škody spôsobené voľnými radikálmi?
Veľa ... Útočia všetkých telesných tkanív, degradujú kolagén a preprogramovať DNA. Voľný-radikáli boli povedal, aby bol príčinou takmer každú chorobu.
Je voľný-radikálnej poškodenia reálnej?
Áno ... Voľný-radikálnej poškodenia alebo oxidačný stres, je veľmi reálna. Každý, kto sa podrobia ho. Voľný-radikáli boli priamo spojené s predčasným starnutím, artritídou, porúch krvného obehu, cukrovka, cirhóza pečene, ochorenia srdca, artérioskleróza a mnoho ďalších porúch.
Ak budete mať "Super Antioxidan" doplnky stravy?
Antioxidanty chráni vás pred škodlivým a deštruktívnym pôsobením voľných radikál-škodu. Ak nemáte dostatočnú ochranu proti týmto voľný-radikáli, ste veľmi pravdepodobné, že starnú rýchlejšie a skúsenosti inak predísť zdravotným problémom. OPC antioxidanty sú silné, prírodné, voľný-radikálne neutralizačné. Môžete byť dobre poučení začať užívať OPC Super Antioxidant dnes ... a pre život.
V zásade platí, čo je OPC dobré?
OPC je pravdepodobne najuniverzálnejšia živín ktorá kedy bola objavená. To je najviac aktívny voľný radikálmi známy antioxidant. Pomáha chráni proti všetkým druhom degeneratívne podmienok. Je to najmä bol skúmaný pre obehové problémy. Výskum poukázal na to, že OPC je to, čo robí "francúzsky paradox" práce. Pomocou "francúzsky paradox" vedcov naznačujú, že sa čuduje, že Francúzi majú oveľa nižšiu kardiovaskulárnej mortality ako napr Američania. Odpoveď na paradox bol nájdený v spotrebe červeného vína, najmä v spotrebe jednej látky v červenom víne: OPC. Jednou z najväčších hodnôt OPC je jej schopnosť zachovať a chrániť kolagén a elastín. Kolagén a elastín sú dôležité štrukturálne zložky cievnej steny, kože a spojivového tkaniva, vrátane väzov, šliach a ďalšie. Kolagénu a elastínu prispieť k flexibilite všetkých týchto tkanív.
Je OPC tiež zníženie hladiny cholesterolu?
OPC bráni fixácie cholesterolu na elastín v cievach. Tak, OPC inhibuje cholesterolu vklady v cievnej stene. Okrem toho, OPC má vitamín C šetriaci účinok. Vitamín C pomáha telu zbaviť sa nadbytku cholesterolu, a tak nepriamo OPC pomáha telu kontrolovať hladinu cholesterolu. Okrem toho, keďže OPC je antioxidant, OPC inhibuje tvorbu zlé typu cholesterolu (LDL), ktorý sa dá ľahko opravuje sám cievnej steny.
Môžu tehotné ženy prijať OPC?
Áno, môžu. V skutočnosti, s Dr Masquelier je extrakt z hroznových jadier klinickej štúdie neboli vykonané, v ktorom tehotných žien, ktorí boli obťažovaní kŕčové žily a ďalšie obehové ťažkosti v nohách sa OPC. Výrobok fungovali veľmi dobre.
Je OPC pomoc proti rakovine?
Dr Masquelier hovorí: "holandský MD, ktorý hovorí v OPC v praxi video-pásky, evokuje hojenie aspekt OPC a on má postavenie opatrnosti. Domnieva sa, že jeden by mal čakať na stabilizáciu choroby pred zamestnaním OPC. Na môj článok, som uvažovať o preventívne hľadisko, a radím použitie OPC ako zdravotné a diétne opatrenia pre ľudí, ktorí sú v dobrom stave, ale ktorých rodinné zázemie by mohlo byť na zamyslenie. V tomto prípade OPC pracuje na dvoch úrovniach :
- "Inhibuje zničenie kolagénu o určitých enzýmov (napr. hyaluronidáza), takým spôsobom, že rodiace sa rakovinové lézie spočíva lokalizované a je tak prístupný pre chirurgiu bez strachu z metastáz."
- "To stimuluje imunitný obranu organizmu. Vieme, že slabosť týchto obrany môže viesť k výbuchu nádorových podmienok."
* Percentá stanovené Dr Mane-Claude Dumon, University of Bordeaux, Francúzsko.
OPC + pomáha zvrátiť fyzické známky starnutia, zvyšujú prietok krvi a obehu, a bojovať proti stresu a únave. OPC + s Resveratrol, Acai Berry & Výťažky z hroznových jadier je najsilnejší na trhu ešte dnes! OPC + je iso-osmotický, po zmiešaní s vodou a brať na prázdny žalúdok sa stáva iso-osmotický a vstrebáva sa do tenkého čreva do 5-10 minút, skôr než hodiny, keď vo forme pilulky. Odporúčané použitie: Odporúčaná dávka pre dospelých: 1 odmerka (3G). Pridajte dve (2) uncí vody. Nechá sa sumet po dobu niekoľkých sekúnd. Muži a ženy 125 do 200 libra mať dobré výsledky, pričom dva (2) porciou so štyrmi (4) uncí vody. Najlepšie, keď brať na prázdny žalúdok. Take raz denne, alebo podľa pokynov svojho lekára. Neobsahuje pšenicu, sóju, kvasnice, lepku, umelé aróma, škrob, soľ, konzervačné látky, mlieko alebo umelé farbivá. Tento produkt nebol hodnotený FDA a nie je určený na liečenie alebo predchádzanie akejkoľvek choroby. |
OPC + s Iso-Osmotic aplikačnej systém
je najmocnejšou zbraň, ktorú možno použiť!

The basic functions of breathing, eating and drinking are not only essential for our existence, but are necessary for the body’s ongoing job of producing energy and rebuilding cells.
However, these life-giving actions come at a price!
Each day we are bombarded with free radicals in the air we breathe, food we eat and the water we drink. The body also naturally produces free radicals from the act of living and producing energy.
Free radicals cause oxidative damage to our body, organs and cells. A damaged cell loses or decreases its ability to perform its specific function. This causes many different health concerns and is directly linked to illness and chronic disease such as cancer, arthritis, heart disease and the actual aging process itself.
Fresh fruits and berries contain a wide variety of antioxidants, each performing a specific function of neutralizing, repairing, reducing or preventing further free radical damage to cells & tissues.
OPC+ provides a powerful combination of active ingredients which provides a super free radical scavenging effect, greater than the individual parts could provide separately.
OPC+ helps to reverse the physical signs of aging, increase blood flow and circulation, and combat stress and fatigue. OPCs are used to slow the progress of symptoms and relieve the pain of such ailments as Varicose Veins, Diabetes and Multiple Sclerosis. OPCs have even been known to help patients with ADHD and stroke victims.
Even if you do not have any serious illnesses or currently maintain a healthy lifestyle, no one is immune from the destructive power of free radicals and oxidation. There are more than 60,000 known toxins in the water we drink and the air we breathe. Taking OPC antioxidants regularly throughout one's lifetime can be beneficial.
Health benefits of OPCs can stem the onset of degenerative diseases, maintain youthful appearances, and significantly increase one's life span. In short, OPCs can help you live a healthier longer life.
OPC has not been prominently featured in cancer research since it has been found to have overwhelmingly positive effects on cardiovascular and musculoskeletal health. Its potential chemopreventive properties are currently under review because of the renewed interest in flavonoids as chemopreventive agents. Key research includes the following:
Huynh, et al., showed that Pycnogenol® inhibits nitrogen- containing compounds from causing cancer in the gastro- intestinal tract of rats. Nitrogen compounds are known to increase risk in humans for both gut and lung cancers.
Nelson, et al., found that Pycnogenol® protected DNA single and double strands from breaking in the presence of oxygen free radical species. This breakage of genetic material is thought to be a possible factor in carcinogenesis (creation of cancer).
Jang, et al., review the properties of the chemical trans- Resveratrol (or Resveretrol) found recently in red wine and the skin of grapes. Cancer studies at the University of Illinois found Resveratrol prevented cancer from starting in normal cells, stopped already cancerous cells from growing, and caused already cancerous cells to revert back to normal.
Grape skin contained the highest amount of Resveratrol of over 1000 plants studied. The OPC in EIF comes from red grapes grown in the Rhone Valley of France that have a comparatively higher content of Resveratrol.
Please keep in mind Resveratrol was tested in cultured cells from mice with induced cancer; there have been no studies in humans. This does not mean Resveratrol doesn't fight cancer, but as of today, realistically speaking, there is more evidence to support its role in reducing heart disease than cancer. Resveratrol prevents platelet aggregation--another reason or excuse to drink red wine! Epidemiological studies do present strong evidence for a reduced risk of both cancer and heart disease in populations consuming higher than normal amounts of red wine on a daily basis (2-4 glasses per day).
OPC+ The Delivery System
When you eat or drink or when you take supplements in a pill form, the stomach must prepare the items for proper absorption into the small intestine.
In response to the arrival of food, glands present in the lining of the stomach release certain digestive enzymes which break down the food into smaller, easier to digest fragments. The solution is referred to as being in an “Iso-Osmotic State”. Only in this state will the stomach release its contents into the small intestine where the digestion of fats, proteins and carbohydrates contained in the foods you consume takes place.
The resulting nutrients produced are absorbed through the lining of the small intestine and transferred to the bloodstream. It can take from one to four hours for the stomach to release the appropriate acids or bases to create this “Iso-Osmotic State”. This results in a higher dilution factor and lower concentration of nutrients that will be absorbed into your bloodstream.
To compound this problem even further many people have a limited ability to absorb nutrients. This is especially true of people who are already experiencing some type of health challenge, are under emotional stress, or who are simply “getting older” and the body is not working as efficiently as it once did.
A major downside to pills or capsules is that most, if not all, contain fillers, coatings, binders or artificial color which can make this one to four hour period even longer or worse – cause some pills to pass straight through without being digested at all!
With OPC+ you are receiving one of the most nutrient enriched products available today with a “SUPERIOR DELIVERY SYSTEM”. OPC+ added to water and taken on an empty stomach allows it to be turned into an “Iso-Osmotic” state within 5-10 minutes rather than hours!
Due to minimized time in the stomach with increased exposure to the digestive juices, a higher percentage of the nutrients are available for absorption leading to maximum levels of nutrient delivery into the blood stream.
OPC+ with its Iso-Osmotic Delivery System
is the most powerful weapon you can use!
OPC+ ORAC Value
ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) is a measurement developed by the National Institute on Aging in the National Institutes of Health (NIH). This higher the ORAC value, the more capable that food is of destroying free radicals, thus retarding the aging process and other diseases. The USDA recommends an intake of about 5,000 ORAC units a day to obtain optimum health benefits; unfortunately, the average person only receives about 20%-25% of this recommended allowance in his or her daily food consumption.
ORAC provides us with a method of measuring the overall antioxidant power of foods and supplements. Antioxidants are essential to good health, especially with respect to aging and age related disorders. Scientists have learned that phytochemicals, including antioxidants, increase our resistance to disease and boost immunity. Hence the recommendation of 5-9 servings of fruits and vegetables each day.
Simply put, the higher the ORAC value of food the more antioxidant power it contains. The focus on "foods" is significant as scientists have found that antioxidants are most effective when received from a whole food.
Studies show that the average person gets only about 1200 ORAC units per day from 3 servings of fruits and vegetables. However 3,000 to 5,000 ORAC units per day are required to have a significant impact on plasma and tissue antioxidant capacity.
Orac Value per 100 grams of different foods
Cacao beans, Cocoa powder and dark chocolate have very high ORAC values
Blueberries - 8700
Raspberries -5300
Cranberry -5200
Cherries -4700
Walnuts - 3400
Prunes - 3200
Milk Chocolate - 1700
Almonds - 1300
Raisins - 1200
OPC+ has an ORAC value of 7,092 per day!
OPC+ Ingredients
What is Açaí Berry?
Açaí Berry (AH-SIGH-EE) has been hailed as the "Number 1 Super food in the World" and is harvested from the depths of the rain forests of Brazil by the people who have been using it for thousands of years.
Açaí has everything that you need: Vitamin B1, B2, B3, Vitamin E, Vitamin C, Phosphorus, Calcium, Potassium, Fiber, Proteins, and good fatty acids such as Omega 6 and 9. As an added benefit Açaí gives you the highest level of antioxidant on the market, with studies showing up to 33 times the antioxidant found in red wine grapes.
What is Resveratrol?
Resveratrol is a chemical compound found in certain plants. It is called a phytoalexin because plants naturally produce it as an antibiotic substance to fight both bacteria and fungi. Plants containing resveratrol include the grapes and skins of grapes that produce wine, raspberries, mulberries, blueberries and cranberries. Resveratrol can also be found in peanuts, certain pine trees and in Japanese knotweed.
A number of beneficial health effects, such as anti cancer, anti aging, anti inflammatory and life-prolonging effects have been reported.
One of the initial reasons that resveratrol was considered as potentially beneficial was observation of the French lifestyle. Though the French tend to consume a diet higher in fats than in many other countries, they have an unexpectedly low incidence of heart disease. Many believe that the lower levels of heart disease are due to frequent consumption of red wine. Although it has been shown that red wine has anti-coagulating effects, many feel that resveratrol may also play a role.
What is Grape Seed Extract?
Grape seed extract is a natural plant substance that has a concentrated source of oligomeric proanthocyanidins (OPC). These anti-oxidants help protect cells from free radical damage and also promotes healthy circulation. Grape Seed Extract is rich in polyphenols, a compound that's high in antioxidants. Studies have shown OPC to be more powerful antioxidants than Vitamin C, E, and Beta-Carotene.
Before Grape Seed Extract was discovered, the best sources of antioxidants came from Vitamin C, E, and Beta-Carotene; however, these sources were not powerful enough to fight the free radicals and area also excreted by the body within a short time of ingestion. Grape seed extract, on the other hand, has been shown to remain in the body for as long as 3 full days, and is 20 times more potent than Vitamin C and 50 times stronger than Vitamin E!
OPC's also act as natural anti-histamines, block inflammation and boost the immune system. They also reportedly affect the metabolic enzymes that regulate neurotransmitters, and they appear to inhibit the breakdown of norepinephrine and dopamine. Some recent studies have shown that ADD is associated with a faster than average re-uptake (breakdown) of dopamine, so perhaps this is the most important factor in how OPC's help.
What is Pine Bark Extract?
Extracts from French maritime pine bark may boost the body's production of nitric oxide - key to better blood flow and oxygen supply to muscles - suggests a new study.
The results of the new study, published in the October 2007 issue (Volume 30, Pages 775-780) of the Journal Hypertension Research, add to a growing body of research reporting potential health benefits of the pine bark extract, Pycnogenol.
"This study suggests that when taking Pycnogenol, more NO (nitric oxide) is provided in response to neurotransmitters allowing for better expansion of arteries to carry more blood. This process serves to meet the enhanced oxygen demand of the performing muscle and avoid anaerobic metabolism," said lead researcher Dr. Yukihito Higashi from the Hiroshima University Graduate School of Biomedical Sciences in Japan.
Nitric oxide (NO) is a molecule used by the endothelium (cells lining the surface of blood vessels) to signal surrounding muscle to relax, leading to a reduction in blood pressure, reduced blood clotting and protection against myocardial infarction and strokes.
"While more research is warranted… Pycnogenol seems to allow people to move faster when exercising by satisfying the enhanced muscle oxygen demand and increasing the blood flow to active muscles".
"When people are performing heavy physical activity, nerves release neurotransmitter acetylcholine to arteries supplying muscles, which makes them expand, a process that requires enhanced production of NO," he said.
What are Bilberry Leaf & Bilberry Extracts?
Bilberry fruit contains high concentrations of tannins, substances that act as both an astringent and an anti-inflammatory. This fruit also contains flavonoid compounds called anthocyanidins. Flavonoids are plant pigments that possess outstanding antioxidant properties, foraging out dangerous particles in the body known as free radicals. Bilberry has been connected with the prevention of cancer, heart disease, and macular degeneration.
Anthocyanidin (a flavonoid) is the primary compound in bilberry fruit, building strong capillaries and improving circulation throughout the entire body. Anthocyanidins may prevent blood platelets from clumping together, which minimizes the risk of blood clots (associated with heart attack and stroke). Bilberry fruit contains tannins, a substance that acts as an astringent, stopping bleeding. The tannins and anthocyanidins may equalize each other when the whole bilberry fruit is used for medicinal purposes. Anthocyanidins increase rhodopsin production, a pigment that assists the eye's ability to adapt to light changes and enhances night vision. The tannins possess anti-inflammatory properties and as mentioned previously may relieve diarrhea.
The Bilberry herb has been also been associated with the care and treatment of number of ailments including atherosclerosis, cataracts, diabetes, diarrhea, macular degeneration, night blindness, and retinopathy, and is considered a strong antioxidant by many experts. Though the medicinal benefits of Bilberry are not certain, thousands of people continue to seek bilberry for its health-related properties.
OPC+ Frequently Asked Questions
Why should I take OPC's?
OPC contains real antioxidant protection based upon 50 years of research by Dr. Jack Masquelier and Berkem Laboratories in Southern France. The main ingredient, OPCs, extracted from grape seeds and pine bark, provides superior antioxidant protection that is 50 times more powerful than vitamin E and 20 times more powerful than vitamin C. And, Proanthenols helps all other antioxidants (including vitamins C and E) work better! OPCs protect your cells against free radical attack and support the collagen structure of all the organs in your body.
What are OPC's?
Oligomeric proanthocyanidins ... OPC's ... a product commonly derived from one or more of a combination of grape seed extract, red wine extract and/or pine bark extract. OPC's are very powerful bioflavonoids used as a natural food supplement. Often referred to as Pycnogenols®... the name given to these supplements by Jacques Masquelier, a University of Bordeaux, France professor and scientist... and trademarked by Horphag Overseas Limited of Geneva, Switzerland. OPC's have been shown to have powerful "free-radical" scavenging activity. They are non-toxic, bioavailable, water soluble bioflavanoids.
What are bioflavanoids?
Complex organic plant compounds found mostly in fruits, vegetables and certain tree barks. They are powerful antioxidants, "free-radical scavengers" and function as helpers to influence the body immune response to inflammation, allergy and infection. There are more than 20,000 different types of bioflavanoids, of which OPC's are considered the most potent antioxidants.
What does iso-osmotic mean?
Ready to be absorbed into the body.
What are antioxidants?
Compounds that protect our cells and tissues from damaging interactions with oxygen free-radicals. Well known antioxidant nutrients include A, C, E, zinc, selenium and beta-carotene. These nutrients bolster the action of our natural defense enzymes.
How powerful are "OPC" antioxidants?
They are 20 times more powerful than vitamin C and 50 times more powerful than vitamin E. They are non-toxic and cross the blood-brain barrier.
Are Oligomeric Proanthocyanidins (OPC's) safe?
Absolutely! OPC's have been used for over 20 years throughout Europe. Extensive studies and laboratory testing reveal no evidence for human toxicity, allergic reactions, birth defects, or carcinogenicity.
What are some sources of OPC's?
Grape seed extract is a superior source of OPC, containing 92% active ingredients and pine bark contains 84% of the active OPC ingredient.*
Can I take Vitamins with an OPC supplement?
Yes! OPC works synergistically with vitamins. OPC potentates vitamin C and regenerates vitamin E (spent in the fight against free-radicals).
How many common ailments have OPC's helped?
People have experienced recoveries, reversals, remission and relief from at least 60 different common ailments after taking OPC's.
Are OPC supplements a cure for anything?
No! OPC's do not cure anything... What they do is help the body to neutralize the invasion of free-radicals. Your body has the amazing ability to heal itself, if it is functioning properly. When free-radicals are controlled, the body can function the way it was meant to... and will heal